Haven Oostende

Haven Oostende creëert economische maritieme groei met als doel duurzame tewerkstelling.

Haven Oostende speelt een trekkende rol in het Oostendse Havengebied wat betreft de zorg voor de Veiligheid en Gezondheid van elke medewerker én de zorg voor de Leefomgeving. Om de continue bewustmaking en aandacht voor Veiligheid en Gezondheid te ondersteunen werd een mascotte in het leven geroepen, SAFE HENK, met als slogan “I am not a cowboy”. De mascotte werd ontworpen door de Oostendse kunstenaar Herr Seele.

Het gebruik van fossiele grondstoffen om voer-of vaartuigen voort te bewegen zal hopelijk spoedig drastisch dalen. De schaarste van de grondstoffen en de negatieve impact op mens en milieu, zijn dwingende factoren. Alternatieven zijn voorhanden. De mogelijkheid om een daadwerkelijke nieuwe stap te zetten in technologie en energietransitie wordt door Haven Oostende ondersteund.

 

Lithobeton

Meer dan alleen beton

“Lithobeton zoekt als oplossingsgerichte innovator steeds naar originele en duurzame mogelijkheden op maat, aansluitend bij de unieke vraag van elke klant.”  - Tom Bulcke, zaakvoerder

Lithobeton is een toonaangevend bedrijf dat instaat voor productie van kwaliteitsvolle betonproducten voor water, wegenbouw en elektriciteit. Met zijn 2 productiesites (Snaaskerke en Baudour) is Lithobeton in binnen- en buitenland verantwoordelijk voor de oplevering van betonproducten boven én onder het wegdek. Naast de 2 productiesites heeft Lithobeton ook een distributiecentrum in Frankrijk (Comines), waar in samenwerking met ELKA (partner voor elektrische installaties) Hoogspanningscabines opgemaakt worden voor de Franse markt.

Sinds de elektrificatie van de markt de laatste jaren, is de vraag naar hoogspanningscabines enorm gegroeid. Een mooie kans voor Lithobeton om mee in dat groeiverhaal te stappen en de weg naar innovatie en efficiënte productie te plaveien. Ook op vlak van infiltrerende en duurzame producten voor onze wegen, en het aankleden van de openbare ruimte, is Lithobeton toonaangevend. In 2023 realiseerden 170 medewerkers samen een omzet van 40 miljoen euro, gespreid over 2 Belgische vestigingen.

 

Revi Food

Ecologisch Innovatief

Wil je ontdekken hoe Revi Food hun ecologische voetafdruk verkleint door innovatieve veranderingen?
Revi Food, ontstaan in de vismijn van Oostende, is nog steeds alom bekend om hun heerlijke garnaalkroketten. Na circa 30 jaar is Revi Food uitgegroeid tot een productiebedrijf met cliënteel in retail, groothandel en foodservice.

Steeds meer bedrijven streven ernaar hun ecologische impact te minimaliseren. Bij Revi Food zet Wim Quinet zich in om de invloed op mens en milieu zoveel mogelijk te beperken door diverse initiatieven. Het bedrijf optimaliseert de koeling, zet in op duurzame en recycleerbare verpakkingen, en zuivert hun eigen afvalwater. Tijdens een rondleiding bij Revi Food worden deze ecologisch innovatieve processen getoond.
Kom en ontdek hoe Revi Food de toekomst omarmt met duurzame oplossingen.

 

Deschildre Streekproducten

Streekproducten Deschildre is een prachtige belevingswinkel op een unieke locatie.

Bij Karel en Willy Deschildre vind je in de rekken streekproducten van over heel Vlaanderen, de toonbank ligt vol heerlijke lokale vleesspecialiteiten. Smaakvolle en eerlijke producten gemaakt in de traditie van de (bet)overgrootouders. Het prachtig ambacht van slager is er een erezaak, net als het levendig houden van oeroude recepten. Zo zetten ze de ‘zwienemutsen’, licht gepekelde en traag gekookte varkensmagen, terug op de kaart.

Bij Streekproducten Deschildre gaan traditie en innovatie hand in hand. Dat proef je in hun gamma vleesproducten met zeewier. Denk aan de zeesaucisse, boudin de mer, zeepaté, zeehammetje of zeekieken. Streekproducten Deschildre is meer dan een winkel. Je kan er ook blijven eten, een picknick oppikken of een workshop volgen.