Benny Lauwers

"Het ontbreekt AI niet aan potentieel als technologie. Maar net zoals het slagen van AI afhankelijk is van veel variabelen, is het falen ervan dat ook."

 

Artificiële intelligente: tussen mythe en realiteit

In het hedendaags technologielandschap is Artificiële Intelligentie onmisbaar geworden. Je hebt jezelf vast al eens de vraag gesteld: is AI een vluchtige trend, een revolutionaire techniek, of simpelweg een voorspelbare stap in technologische vooruitgang? Benny Lauwers, auteur van het boek "The good, the bad and the practical: AI voor doeners", mede-oprichter van industriële AI-Expert VIU More en stichter van AI-Implementatie Specialist Applicaite, gidst je door de dynamische wereld van AI. Ontdek hoe bescheiden initiatieven nu kunnen resulteren in aanzienlijke vooruitgang voor onze maatschappij en jouw bedrijf.

Ja, AI-projecten kunnen falen, maar met inzicht in de oorzaken kan dit voorkomen worden. Cruciale succesfactoren en best practices worden dan ook grondig belicht. Aan de hand van concrete voorbeelden zal duidelijk worden dat AI, zowel nu als in de toekomst, een essentiële partner zal zijn voor iedereen.

https://applicaite.com

https://www.thegoodthebadandthepractical.ai

 

Jelle Van De Velde

"Wrijving geeft glans"

 

Ondernemerschap, successen en valkuilen

Jelle begon zijn carrière aan de Artevelde Hogeschool maar besloot al snel om te gaan ondernemen. Na twee succesvolle exits is hij nu reeds bezig aan de investering in zijn derde bedrijf. Zijn eerste bedrijf begon hij toen de toenmalige Steve Jobs met de eerste Iphone ooit stond te zwaaien. Hij was geprikkeld en geloofde dat "die Ipod met telefoonfunctie" de wereld ging veroveren. Zijn bedrijf groeide snel en werd na 5 jaar overgenomen door Cartamundi uit Turnhout. Niet lang daarna begon hij zijn tweede bedrijf met focus op digitale gezondheidszorg en preventie. Ook dit bedrijf werd ondertussen overgenomen door een family office en omgedoopt tot Leadlife. Daar is hij nog steeds actief als CEO. Ondertussen investeert hij in een derde bedrijf met focus op conversationele gebruiksinterfaces. hij brengt ons zijn verschillende (levens)lessen, vanuit een eerlijke en transparante, zelfs kwetsbare manier. Over het vallen en opstaan, hard werken en tegen de muur knallen, waarde creëren en teamdynamics, over gezondheid en ambitie, geld geven om te mogen gaan werken en nog zoveel meer. 

https://www.leadlife.com

 

Bart Van Proeyen

"Het is niet groot genoeg als je er niet doodsbang van bent"

 

Ondernemerschap: al doende leert men

Bart zal ons meenemen in zijn verhaal waarin hij de evolutie van KWARTS, het SaaS bedrijf dat hij heeft opgericht in 2016 en verkocht in 2023 aan Signum Life Science, wat zich richt op de Noorse Markt. KWARTS blijft op heden een performant AI-Platform dat bedrijven in de farmacie ondersteunt om commecrieel te boosten. Bart heeft ervoor gezorgd dat KWARTS zich heeft ontwikkeld van een niche adviesbureau tot een SaaS bedrijfsproduct, dit door gebruik te maken van bootstrapping, medebetalingen door de industrie, innovatiesubsidies en externe investeringen, een gestage groei en samenwerkingen met partners zoals Deloitte.

Bart zal ons leiden door zijn eigen perspectief op deze reis, waarbij het snel duidelijk wordt dat JCI Fellows een instrumentele rol hebben gespeeld in de verschillende stappen onderweg.

https://www.linkedin.com/in/bartvanproeyen/

 

Erik Kiekens

"Je bent zelf verantwoordelijk voor het verwezenlijken van je droom!"

 

Rond de wereld reizen, hoe maak ik mijn droom waar?

Erik Kiekens (geb. 1959) is zelfstandig chemicus. Hij leerde tijdens zijn studententijd zeilen en kocht een eerste boot in 1986. Inmiddels heeft hij zowat 40 jaar zeilervaring. In 2017 vertrok hij met zijn boot Dr NO voor een reis rond de wereld.

Tegen de achtergrond van een meeslepend reisverhaal onderzoekt hij in het boek "Alles is goed in mijn wereld" welke factoren hem decennialang tegengehouden hebben om zijn droom te verwezenlijken, en waarom hij uiteindelijk toch de stap kon zetten. Hij ontdekt hoe dit avontuur zijn kijk op zichzelf, de liefde en de wereld definitief verandert.

www.sailinglegrandbleu.com

 

Carlo van Tichelen

“Alleen wie durft te lopen, kan een voetafdruk achterlaten.”

 

ART-ificial: De manier waarop kunst de toekomst kan maken

We kunnen er trots op zijn dat we efficiënt zijn
We kunnen trots zijn op de mondialisering
We kunnen vandaag trots zijn op de vrede

Maar hoe kunnen we een geest voor de toekomst creëren,
met meer details, meer pit en drang naar geluk?

Ik ben ervan overtuigd dat generatieve technieken,
gecombineerd met hightech productie
en geïnspireerde leiders, kunnen de toekomst...

In mijn entertraining over AI
zal deze JCI, senator, ITF-trainer en wereldprijswinnaar
je inspireren met kunst, technologie en aanwijzingen
om de wereld te veranderen in een betere plek

www.huisvantichelen.be

 

Uiteraard kan u ook inschrijven in de franstalige cursussen.
Deze vindt u via deze link -> hier